CoronaproofKlik voor meer informatie
Gastenbeoordeling:
9,5
Controleerbeschikbaarheid en prijs
De Bed & Breakfast ligt 3,5 km over de grens in Belgie en toch maar 7 km van het centrum van het gezellige Maastricht. Een bezoekje aan hartje Maastricht? Wij hebben een aantal suggesties voor je uitgezet op deze pagina.

Op het moment dat je de verstedeling van Maastricht verlaat en de glooiende wijnvelden en het mooie Chateau Neercanne passeert krijg je al een vakantie gevoel.

Onze locatie is een prima uitgangspunt voor diverse wandel-, fiets- en tourtochten voor cabriorijders of motorrijders. Eben-Emael ligt zeer centraal gelegen voor uitstapjes naar Maastricht, Visť, Luik, Tongeren en Hasselt.

Fort Eben-Emael, gelegen in Eben-Emael is een voormalig Belgisch militair verdedigingsfort dat deel uitmaakte van de fortgordel rond Luik, gebouwd tussen de Eerste en de Tweede Wereldoorlog. Zeer interessant om eens rond te gaan kijken. Boek hier uw bezoek.

In het naburig dorpje Kanne bevind zich nog de enige ondergrondse champignonkwekerij van Vlaanderen en Nederland. Deze champignonkwekerij is te bezoeken met een rondleiding door de grotten. U krijgt dan ook een proeverij van een product dat in de grot gelagerd wordt. Ook is het mogelijk een mergelworkshop te doen. Klik hier voor meer informatie.

Combinatie tickets met korting voor het fort en de grotten zijn te krijgen via mergelgrottenvankanne.be

Wenst u alleen het fort te bezoeken met korting? Boek dan een overnachting in onze Bed & Breakfast en u krijgt van ons gratis kortingsbonnen.

Kleinere toeristische attracties in ons dorp zijn:

Toren van Eben-Ezer. De kunstenaar Robert Garcet heeft een toren gebouwd met vuurstenen uit de nabij gelegen mergelgroeven. Meer info vindt u hier.

In museum d'Eben wordt u ondergedompeld in het leven van de mensen uit de 19de eeuw en het begin van de 20ste eeuw. Meer info vindt u hier.

Hier vind u een link naar een pagina ontwikkeld door de gemeente Bassenge. Eben-Emael is een deelgemeente van Bassenge. Op deze pagina zijn de bezienswaardigheden, fietsknooppunten en restaurants te vinden die binnen de gemeente vallen. Ook staan er wandelroutes op deze pagina die door de gemeente zijn ontwikkeld.

Direct achter onze Bed & Breakfast bevind zich een mooie wandelroute die leid naar Eijsden en Kanne. Deze route leid ook naar meerdere andere mooie routes. Deze staan niet op de pagina van de gemeente daar deze zijn uitgezet door Sint-Pietersberg Tussen Jeker en Maas. Deze zijn te zien op www.sintpietersberg.org/wandelen